Руският газов гигант Газпром е увеличил без предупреждение налягането в тръбопровода,

...
Руският газов гигант Газпром е увеличил без предупреждение налягането в тръбопровода,
Коментари Харесай

Украйна се оплаква, че Газпром е подал по-високо налягане газ в тръбопровода

Руският газов колос " Газпром "  е нараснал без предизвестие налягането в тръбопровода, с който доставя газ за Европа. Това оповестиха от Украинския газов оператор, представени от Ройтерс.

Подобни пикове на налягането могат да доведат до изключителни обстановки, включително пробойни в тръбата. Операторите на тръбопроводи са длъжни да се осведомят взаимно за тях авансово, споделиха от украинската компания.

Към момента няма коментар от страна на " Газпром ".

Русия продължава да придвижва газ през Украйна, макар че двете страни са във война. В понеделник " Газпром " съобщи, че доставките на газ за Европа през Украйна се чака да бъдат 41,7 млн. кубични метра в понеделник по отношение на 41,2 млн. кубически метра ден по-рано.

В същото време, позовавайки се на указания от наблюдаващ на промишлеността, Газпром в понеделник сподели, че газовите потоци към Германия през газопровода " Северен поток 1 ", който заобикаля Украйна, ще спаднат до 33 млн. кубически метра дневно от сряда.

Припомняме, природният газ стартира да тече през газопровода " Северен поток 1 " от Русия към Европа в четвъртък, 21 юли, след 10-дневно прекъсване за поддръжка.

В средата на юни " Газпром "  намали потока до 40% от потенциала. Руският газов колос уточни хипотетични механически проблеми, включващи газова турбина, което сътрудникът Siemens Energy беше изпратил в Канада за главен ремонт и имаше проблем с връщането й заради глобите, наложени от Канада поради нашествието на Русия в Украйна.

По-рано този месец канадското държавно управление даде позволение турбината, която зарежда компресорна станция в съветския завършек на тръбопровода, да бъде доставена в Германия.

На 25 юли от " Газпром " оповестиха, че намаляват притока на газ до 20% по " Северен поток 1 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР